Over het abonnement

 
 

Voor wie?

Met het HIER klimaatabonnement kun je direct aan de slag met de bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas. Je krijgt vrije toegang tot communicatiematerialen zoals teksten, foto’s, filmpjes en bewonersvragen. Daarnaast kun je met het bewonersspel ‘HIER begint het’ bewoners voorbereiden op wonen zonder aardgas door ze met elkaar een buurtinitiatief te laten vormen. Zo pak je als organisatie op een positieve manier je regierol en informeer en betrek je de bewoners bij wonen zonder aardgas.

Gemeenten, woningcorporaties en bijvoorbeeld ook samenwerkingsverbanden zoals een omgevingsdienst en provincie kunnen een abonnement afsluiten. We vragen een jaarlijkse bijdrage die afhankelijk is van het formaat (aantal inwoners of aantal woningen).

 

Prijzen naar formaat

Bekijk hier de staffel met prijzen op basis van aantal inwoners of aantal woningen: de actuele prijzen.

  • Bij het afnemen van het HIER klimaatabonnement ontvang je tot max 20 inlogcodes waarmee je een jaar lang onbeperkt toegang hebt tot een online omgeving. Hier staan alle diensten en producten bij elkaar. Iedereen die bij de samenwerkende partijen werkzaam is, kan een persoonlijke inlogcode aanvragen.
  • Organisaties die lid zijn hebben het volledige recht om alle teksten, beeldmateriaal en filmpjes vrij te gebruiken op de eigen website, in folders en andere communicatie-uitingen.

 

 

Wat krijg je?

Met het HIER klimaatabonnement krijg je toegang tot kant-en-klaar communicatiemateriaal:

  • Heldere teksten, factsheets met alternatieven voor aardgas;
  • antwoorden op veelgestelde vragen van bewoners;
  • voorbeelden en tips voor social media;
  • video’s, animaties en infographics om over te nemen;
  • online beeldbank met vele toepasselijke foto’s op het thema warmtetransitie;
  • templates voor posters en flyers die je op maat kunt maken voor jouw organisatie.

Algemeen

 

Klimaatabonnee worden?

Als je benieuwd bent naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement dan kun je inzicht vragen naar welke materialen beschikbaar komen voor klimaatabonnees. Vraag daarvoor een proefabonnement aan. Hiermee krijg je voor 4 weken vrijblijvend toegang. Het proefabonnement stopt automatisch.

Wil je meteen een abonnement afsluiten voor jouw organisatie? Zoek contact met Martine van Harten, zij regelt het voor je. enitraM.[antispam].@hier.nu of bel 06-18538534

 

 

Extra modules

En in combinatie met een klimaatabonnement zijn er drie modules om in te zetten bij de wijkaanpak of gemeentebrede isolatieaanpak

1. Bewonersspel voor in de buurt en wijk ‘Hier begint het’

Betrek bewoners in de wijk op een laagdrempelige en inhoudelijke manier bij de wijkaanpak. Bewoners worden met laagdrempelige opdrachten door hun huis en woonomgeving geleid en worden zich bewust van hoeveel warmte en energie ze verbruiken. De buurtborrel is de afronding van het spel. Daar ontmoeten bewoners elkaar, delen ervaringen, maken hun zorgen en vragen kenbaar. De gemeente is er uiteraard bij, het directe contactmoment om samen met bewoners de warmtetransitie in te gaan.

Kosten, in combinatie met een klimaatabonnement: 2.500,- per buurt/wijk
Geïnteresseerd? Mijn collega Sanne Dietz geeft graag een presentatie over de werking van het bewonersspel, ennas.[antispam].@hier.nu

 

2. SlimmeGemeente, online platform waar buren elkaar adviseren over energie besparen:

Zet het openbare platform SlimmeBuur.nl in voor jouw gemeentelijke stimuleringsactiviteiten op het gebied van energie besparen in de woning. De lokale kaart met groene stippen toont de woonlocatie van bewoners die zichzelf kenbaar maken op de kaart. Gebruik SlimmeGemeente voor je energieloket, de wijkaanpak, isolatie programma of ter ondersteuning van de ambassadeurs/bewoners initiatief.

Kosten, in combinatie met een klimaatabonnement 2.500 per jaar
Geïnteresseerd? Mijn collega Caroline Bloemers, caroline@hier.nu, laat graag de mogelijkheden van SlimmeGemeente zien.

 

3. Climate Comedy Night voor jouw gemeente

Breng op een ludieke manier het klimaat onder de aandacht bij je bewoners. De Climate Comedy Night is een uitgewerkt en getest concept. De vorm is een stand up comedy avond en het gaat over het klimaat. Zo brengt het zoveel mogelijk mensen op een luchtige manier in aanraking met klimaatverandering. Voor gemeenten geeft HIER de naam en het concept in licentie uit. Dat betekent dat bedrijven, stichtingen, gemeentes etc. dit concept in licentie kunnen gebruiken om een eigen Climate Comedy Night te organiseren.

Licentiekosten: 950,- euro per avond. Als klimaatabonnee betaal je slechts 650,- euro per avond. Productie- en organisatiekosten zijn voor eigen rekening.
Geïnteresseerd? Caroline Bloemers kan je vertellen over de begeleiding vanuit HIER, het handboek en de organisatie. Mail naar enilorac.[antispam].@hier.nu