Peilonderzoeken

 
 

Peilonderzoeken

Met de Peilonderzoeken van het HIER klimaatbureau krijg je beter inzicht in wat er speelt bij bewoners omtrent het thema ‘Wonen zonder aardgas’. Want hoeveel Nederlanders zijn het ermee eens dat huishoudens moeten stoppen met aardgas? En waarom? Welke alternatieven zijn het meest populair? En waar zien bewoners het meest tegenop? De onderzoeken geven antwoord op deze vragen en laten tegelijkertijd zien hoe verschillende typen bewoners tegen de transitie aankijken. Relevante informatie om mee te nemen in de (interne) communicatie!

 

Peil.nl onderzoek ‘Draagvlak voor stoppen met aardgas in Nederland’ in opdracht van het HIER klimaatbureau (2018)

Het aantal Nederlanders dat het ermee eens is dat huishoudens gaan stoppen met het gebruik van aardgas is het afgelopen jaar vrijwel stabiel gebleven, van 58 naar 57 procent. De zorgen, met name over de kosten, nemen toe. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 2.040 respondenten.

Naam: Draagvlak voor stoppen met aardgas vrijwel gelijk (HIER klimaatbureau, 2018)  Download
Type: pdf
Grootte: 577 kB

Peil.nl onderzoek ‘Draagvlak voor stoppen met aardgas groeit in Nederland’ in opdracht van het HIER klimaatbureau (2017)

Het aantal Nederlanders dat het ermee eens is dat huishoudens gaan stoppen met het gebruik van aardgas is het afgelopen jaar gegroeid van 47 naar 58 procent. Elektrische oplossingen, zoals warmtepompen, lijken op het eerste gezicht het meest populaire alternatief. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.761 respondenten.

Naam: Draagvlak voor stoppen met aardgas groeit in Nederland (HIER klimaatbureau, 2017)  Download
Type: pdf
Grootte: 382 kB

Peil.nl onderzoek ‘Vervanging aardgas in uw wijk’ in opdracht van het HIER klimaatbureau (2016)

Meer dan de helft van de Nederlanders wil niet dat de gemeente op korte termijn met plannen komt voor de vervanging van aardgas in hun wijk, tegenover 38 procent die dat wel wil. Met name jongeren staan open voor duurzame alternatieven om te verwarmen en koken zonder aardgas. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.859 respondenten.

Naam: Vervanging aardgas in uw wijk (HIER klimaatbureau, 2016)  Download
Type: pdf
Grootte: 492 kB

Peil.nl onderzoek ‘Stoppen met aardgas’ in opdracht van het HIER klimaatbureau (2016)

Maar liefst 86 procent van de Nederlanders is niet op de hoogte van de plannen van de Nederlandse overheid rondom de uitfasering van aardgas. Desondanks is bijna de helft van de Nederlanders het er wel mee eens dat huishoudens moeten stoppen met het gebruik van aardgas, tegenover 36 procent die tegen is. Ruim een derde ziet in deze warmtetransitie het meest op tegen de kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 3.177 respondenten.

Naam: Stoppen met aardgas (HIER klimaatbureau, 2016)  Download
Type: pdf
Grootte: 450 kB