Buurtspel HIER begint het

 
 

HIER begint het ook in jouw gemeente?

Met het bewonersspel HIER begint het maken buurtbewoners op een laagdrempelige manier kennis met aardgasvrij wonen. Het doel is ze te informeren en aan te zetten aan de slag te gaan met duurzame energie.

Tijdens het spel inventariseren deelnemers oa hoe goed hun woning is geïsoleerd. Samen met de buren in hun team organiseren ze een buurtborrel. Op dat moment kunnen bewoners met de gemeente in gesprek over de plannen. Elk teamlid dat het spel afrondt, ontvangt een lokale cadeaukaart t.w.v. €20,-.

 

“Door HIER begint het zijn we op een leuke manier in contact gekomen met eilanders en duinhuiseigenaren, die actief aan de slag willen met verduurzamen en daarover willen meedenken met de gemeente.”

Barbara de Bruijn - Gemeente Vlieland

hbh-ka

Voor klimaatabonnees: HIER begint het

Ben je klimaatabonnee? Dan kun je het bewonersspel tegen gereduceerd tarief in één of meerdere buurten uitzetten. Dit gebeurt stapsgewijs.

Stap 1: inventarisatie - We gaan in gesprek en kijken of de buurt die jij voor ogen hebt, geschikt is. Het spel start met een brief die bij alle geselecteerde huishoudens wordt bezorgd.

Stap 2: voorbereiding - HIER neemt het voortouw, jij helpt door de juiste documentatie aan te leveren en te zoeken naar een teamcaptain.

Stap 3: start - Het spel vindt plaats in een periode van circa 6 weken. HIER monitort het verloop, en houdt je op de hoogte. Als gemeente ben je aanwezig bij de buurtborrel.

Voor het buurtspel HIER begint het vragen we een bijdrage van 2500 euro per buurt.

 

“Het is erg interessant om op het dashboard te zien wat voor duurzaamheidsmaatregelen bewoners al hebben getroffen voor hun huis. En wat ze nog zouden willen doen. Hier kunnen we onze communicatie op aanpassen. Of bijvoorbeeld gericht collectieve inkoopacties voor hen opzetten.”

Hellen Basari - Gemeente Wijk bij Duurstede

Contact

Meer weten over de mogelijkheden van HIER begint het in jouw gemeente? Neem contact op!

Downloads

Hieronder vind je de verschillende downloads* voor HIER begint het. De gemeenten die al aan de slag zijn met SlimmeGemeente kunnen hier gebruik van maken.

* De downloads zijn alleen zichtbaar voor ingelogde bezoekers. Ben je al abonnee? Log dan hier in.