Over het HIER klimaatabonnement

 
 

Om de doelstelling wonen zonder aardgas in 2050 te realiseren, moet de gebouwde omgeving wijk voor wijk worden aangepakt. Eén van de belangrijkste vragen voor gemeenten: hoe betrek je bewoners? Heldere communicatie en een goed ingericht participatieproces zijn essentieel. Hoe pak je het aan? HIER helpt, met het HIER klimaatabonnement.

 

HIER heeft haar kennis en ervaring vertaald naar praktische communicatieproducten die gebundeld zijn in het HIER klimaatabonnement. Je kunt ze direct inzetten in bewonerscommunicatie over aardgasvrij wonen. 

 
 

Basisabonnement

Wat krijg je als lid van het HIER klimaatabonnee? Met het basisabonnement heb je toegang tot de toolkit, sparringspartners, en ontvang je tot 20 inlogs.

Toolkit:

 • Heldere teksten en factsheets over de alternatieven voor aardgas, makkelijk om te schrijven en te gebruiken in eigen communicatie
 • Antwoorden op veelgestelde vragen van bewoners
 • Video’s, animaties, iconen en infographics
 • Online beeldbank met 1000 rechtenvrije foto's
 • Wegwijzers voor nieuw beleid en plannen
 • Webinars voor kennisdeling en netwerk
 • Templates voor posters en flyers die je op maat kunt maken voor jouw organisatie

Organisaties die lid zijn, hebben het volledige recht om alle teksten, beeldmateriaal en filmpjes vrij te gebruiken op de eigen website, in folders en andere communicatie-uitingen.

Sparringspartners:

 • Het team van HIER staat voor je klaar als sparringspartner
 • Je bent van harte welkom bij onze kennissessies speciaal voor abonnementhouders.

20 persoonlijke inlogs:

Als gemeente kun je 20 persoonlijke inlogcodes aanvragen voor de online omgeving van het abonnement. Handig, zodat je collega’s en partijen waarmee je samenwerkt, toegang kunt geven. Denk aan de mensen van een bewonersinitiatief, communicatiebureau, woningcorporatie of energieloket.

Extra’s:

Je mag als abonnee ook gebruik maken (met bronvermelding) van alle content die HIER over de energietransitie aanbiedt via HIER.nu.

Daarnaast houden we je op de hoogte over de laatste vakkennis via de nieuwsbrief. Dat doen we ook voor ontwikkelingen binnen het abonnement. HIER volgt ontwikkelingen op de voet en we voegen regelmatig nieuwe producten en diensten toe aan het abonnement.

 

Tip: kijk al eens rond in toolkit (via het hoofdmenu). Zonder inlog kun je previews van de materialen bekijken.  

 

Word abonnee

 
 

Voor wie?

Het abonnement is met name interessant voor gemeenten. Ben je van een bewonersinitiatief of energiecoöperatie,  woningcorporatie, omgevingsdienst of provincie en kunnen jullie ook wel tips en trucs gebruiken voor bewonerscommunicatie en -participatie in de energietransitie? Neem contact op!

Al 90 gemeenten (en 11 bewonersinitiatieven) gebruiken het klimaatabonnement

 

Contact

 
 

Extra modules

Naast het basisabonnement kun je gebruik maken van onze extra modules.

 • Buurtspel HIER begint het: een vrolijk spel waarmee je de bewoners van een buurt op een laagdrempelige manier kennis laat maken met het thema aardgasvrij wonen. Lees meer >

 • SlimmeGemeente: De mogelijkheid om als gemeente het platform SlimmeBuur in te zetten. Hiermee inspireer, motiveer én activeer je de bewoners in jouw werkgebied om thuis aan de slag te gaan met isolatie en zonnepanelen. Lees meer >

 • Climate Comedy Night: een uniek concept en ludieke manier om het klimaat onder de aandacht te brengen bij bewoners. Lees meer >
 
 

Prijzen

We vragen een jaarlijkse bijdrage die afhankelijk is van de grootte van de gemeente, en of je voor extra modules kiest.

 

Bekijk het prijzenoverzicht

 
 

Proefabonnement

Benieuwd naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement? Vraag een proefabonnement van vier weken. Dan heb je rustig de tijd om inzicht te krijgen in het complete aanbod. Liever een vlotte presentatie voor jou en je team? Vraag dan een online demo (max 1 uur) en stel meteen je vragen.

Proefabonnement aanvragen

Online demo aanvragen

 
 

Updates

In het klimaatabonnement worden regelmatig nieuwe onderdelen toegevoegd. Alle inloggers van het abonnement ontvangen hierover maandelijks een update. Heb je een specifieke vraag naar materiaal, kennis of ondersteuning? We horen graag wat er speelt om daar op in te zetten bij de ontwikkeling van het klimaatabonnement.

Archief | Updates HIER klimaatabonnement

 
 

Word abonnee!

Is je interesse gewekt? Neem contact op met Martine van Harten:

Martine van Harten
Kennismanager gemeenten & warmte bij HIER
enitram.[antispam].@hier.nu | 06 1853 8534

 
 
martine-van-harten 2