SlimmeGemeente

 
 

Misschien herken je het wel; je overweegt je huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen, maar weet niet precies waar je moet beginnen. Wat zijn de kosten, hoe zit het met de energiebesparing, en – niet onbelangrijk – bij welke uitvoerder moet je zijn? SlimmeBuur biedt de uitkomst!

Op SlimmeBuur.nl delen ruim 2700 buren hun ervaring, tips en advies over energiebesparende maatregelen. Iedereen die vragen heeft, kan op de kaart een SlimmeBuur zoeken en een berichtje sturen. Ook handig, je kunt filteren op postcode, type woning en maatregel. Zo vind je altijd een SlimmeBuur die antwoord geeft op jouw vragen!


2

 


Voor klimaatabonnees: SlimmeGemeente

Ben je al klimaatabonnee? Doe dan je voordeel met SlimmeBuur en word ook SlimmeGemeente! Gebruik het platform SlimmeBuur om de bewoners in jouw werkgebied te inspireren, motiveren én activeren.

Wij denken met je mee over hoe je meer SlimmeBuren kunt werven binnen jouw gemeente en hoe je meer bewoners bewust kunt maken van het bestaan van SlimmeBuur. Zo komen er meer en meer buren met elkaar in contact en werk jullie samen aan een duurzamere gemeente.

Als SlimmeGemeente krijg je een eigen online campagnepagina op de website van SlimmeBuur. Op deze pagina vertellen we jullie lokale verhaal wat betreft verduurzaming, tonen we het aantal SlimmeBuren in jullie gemeente op de kaart en stimuleren we andere huiseigenaren óók SlimmeBuur te worden. Daarnaast heb je als SlimmeGemeente de mogelijkheid om de kaart met SlimmeBuren ook op je eigen website te embedden.

Voor de dienst ‘SlimmeGemeente’ vragen we een bijdrage van 2500 euro per jaar. In ruil daarvoor leveren wij:

  • een eigen online campagnepagina op de website van SlimmeBuur
  • de mogelijkheid om de kaart met SlimmeBuren in jouw gemeente te embedden op de eigen website
  • een communicatiekit die je helpt SlimmeBuren in jouw gemeente te werven
  • periodieke rapportage en analyse van bezoekcijfers
  • ondersteuning in de ontwikkeling van jouw SlimmeGemeente
  • de mogelijkheid promotiemateriaal te ontvangen voor bijvoorbeeld evenementen (denk aan flyers, buttons, petten, etc)

 

Bekijk de website van SlimmeBuur

 

Hieronder vind je de verschillende onderdelen uit de SlimmeBuur communicatiekit*. De gemeenten die al aan de slag zijn met SlimmeGemeente kunnen hier gebruik van maken.

 

* De downloads zijn alleen zichtbaar voor ingelogde bezoekers.