SlimmeBuur

 
 

SlimmeBuur

Als je overweegt te gaan isoleren of zonnepanelen te plaatsen, dan weet je vaak niet door wie je dat moet laten doen en wat de beste manier is. Dan ben je heel blij als je op een buurtbarbecue een buur tegenkomt die iemand kent. Met SlimmeBuur faciliteren wij dat proces online, zodat je niet afhankelijk bent van die buurtbarbecue of straatfeest. 

Op Slimmebuur.nl kan iedereen die zijn buren graag een handje helpt door ervaringen te delen, zich aanmelden. En iedereen die vragen heeft, kan op de kaart een SlimmeBuur zoeken en een berichtje sturen. 

De gemeente kan een eigen campagnepagina aanvragen voor het eigen werkgebied, zodat SlimmeBuur aansluit bij het eigen lokale verhaal.


Ik wil meer weten

De Bespaarkaart 

Wil je met je bewoners aan de slag om energie in en om het huis te besparen? Gebruik de Bespaarkaart als hulpmiddel. Het brengt energiebesparende maatregelen op een speelse manier van klein tot groot ter sprake; van tochtstrips plakken tot het nemen van spouwmuurisolatie. Op de Bespaarkaart komt in 3 varianten. De eerste variant met 5 acties is hieronder al beschikbaar. Maak je bewoners extra blij: zorg dat je voor elke gespeelde level een passende beloning hebt klaar staan.

Bespaartkaart downloaden - pdf

Met het betrekken van bewoners bij de warmtetransitie bereik je meer. Gemeenten en woningcorporaties zetten middelen in om samen met bewoners op weg te gaan naar aardgasvrije wijken. Hoe doe je dat, participatie? Wij leveren een aantal werkvormen aan.

Meer weten?
Neem contact met ons op. 


2

 

 

 

 

 

 

20201118-224349-hiercomedy-mno-photo-9812

 

 

 

kleinere-goedzak

micheile-henderson-sot4-mzhyhe-unsplash