Wegwijzers warmtetransitie

 
 

Communiceren op Social Media

Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe zij sociale media kunnen inzetten om te communiceren over wonen zonder aardgas. En dat is te begrijpen. Stoppen met aardgas is een relatief nieuw thema, zeker voor bewoners, en vooral ook een gevoelig onderwerp dat middenin de belevingswereld van mensen staat. En hoewel de voorstanders van stoppen met aardgas in de meerderheid zijn, nemen ook de zorgen over met name de kosten toe.

Onderstaand document biedt een handvat om te beginnen met communiceren over wonen zonder aardgas via Facebook en bevat een aantal voorbeeldberichten waar je zelf mee aan de slag kunt. De inzet van social media is echter maatwerk, want in iedere gemeente heerst een andere cultuur, overheerst wellicht een ander standpunt en is er een andere planning.

 

Naam: Handleiding Social Media: beginnen met communiceren over wonen zonder aardgas  Download
Type: pdf
Grootte: 2.54 MB
 

Voorbeelden van onze Social Media kanalen

Hieronder zie je real-time de berichten van onze Social Media kanalen. Als afnemer van het HIER klimaatabonnement mag je al onze twitter, facebook en instagram berichten direct (of aangepast) delen met (waar mogelijk) bronvermelding of directe doorlink.

 
Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Nieuwsbrieven

Hieronder vind je de nieuwsbrieven van HIER.nu, HIER opgewekt en HIER verwarmt. Als afnemer van het HIER klimaatabonnement mag je de berichten die wij delen via onze nieuwsbrieven direct (of aangepast) delen met bronvermelding of directe doorlink naar een van onze websites. 

HIER.nu 
Op hier.nu vind je een blog over snelle en makkelijke gedragsveranderingen, het energieverbruik van huishoudelijke apparaten, groene stroom en gas, investeren in je huis en de staat van het klimaat. De nieuwsbrieven bevatten een overzicht van de beste artikelen van die maand.

Nieuwsbrief archief HIER.nu

 

HIER opgewekt
HIER opgewekt is hét kennisplatform voor lokale energie-initiatieven. Van startende initiatieven tot gevorderde energiecoöperaties. Op de site en in de nieuwsbrieven kunnen energie-iniatieven inspiratie, informatie en sparringpartners vinden.

Nieuwsbrief archief HIER opgewekt

 

HIER verwarmt
De nieuwsbrief van HIER verwarmt is bedoeld voor bewoners die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en tips over aardgasvrij wonen.

Nieuwsbrief archief HIER verwarmt